We zijn beland in het jaar 2018. Ik hoop dat jullie allemaal een leuke en veilige jaarwisseling hebben gehad en vol goede moed 2018 zijn begonnen. Het nieuwe jaar is voor sommige een goede start voor de bekende goede voornemens. Ik zelf heb er ook een paar. Gezonder gaan eten, mezelf meer met school bezig houden en meer tijd vrijmaken voor mijn vriendinnen. De eerste week gaat het meestal goed met deze nieuwe voornemens maar hoe zorg je er nu voor dat je het langer volhoudt dan een week? Ik heb hier een paar tips voor jullie!

1.  Wees realistisch

Het is niet mogelijk om opeens 3 keer in de week naar de sportschool te gaan, 24/7 gezond te eten en ook nog eens al je schoolwerk af te hebben. Neem kleine stapjes. Probeer bijvoorbeeld 1 keer in de week te sporten en in plaats van al het ongezonde eten te boycotten, gewoon geen snoep en koek meer te nemen en de frisdrank te vervangen door water en thee zonder suiker! Daarmee kom je al een heel eind. Als dit goed gaat, kan je weer een stapje veder. Vaker naar de sportschool of nog iets schrappen qua eten.

 

2.  Hou je voortgang bij

Maak een tracker in je Bullet Journal, agenda of zelfs gewoon een blanco schriftje! Met een tracker kan je zoveel bijhouden! Je kan bijhouden hoeveel water je drinkt op een dag, hoeveel work-outs je in een week doet, je gewicht…. Noem het maar op! En er is genoeg inspiratie te vinden op Pinterest. Hier heb je alvast een voorproefje!

 

Wanneer je hier iets kan inkleuren of afkruisen is dat zo bevredigend! Dit werkt echt zeer motiverend!

 

3. Beloon jezelf!

Als je bijvoorbeeld ziet dat je je een maand zonder enige onderbreking aan je doel gehouden hebt, mag je jezelf best belonen! Ga lekker naar de McDonalds, koop die leuke oorbellen of doe iets anders waar jij je lekker bij voelt. Pas wel op dat het een beetje genuanceerd blijft. Als je twee keer naar de sportschool bent geweest, is het natuurlijk niet ideaal om gelijk weer vet te gaan eten want dan is het nut van het sporten natuurlijk weer weg.

 

4. Vertel anderen over je goede voornemens

Als mensen in je omgeving weten waar je mee bezig bent, kunnen ze hier rekening mee houden. Ze motiveren ons namelijk niet alleen maar ze zullen minder snel iets voorstellen dat tegen jouw goede voornemen in gaat. Ook heb je een extra motivatie want het is natuurlijk niet leuk als je er niet in slaagt om je goede voornemen vast te houden, maar het is al helemaal Shitty als al je vrienden ook weten dat het niet gelukt is. Nog beter is om met meerdere mensen een goed voornemen te hebben. Zo motiveer je elkaar en kan je er een soort wedstrijd van maken.

 

5. FOUTEN MAKEN MAG!!!

Dit is zo ontzettend belangrijk! Heel vaak is het zo dat als je je aan je goede voornemens aan het houden bent en je een foutje maakt, dat je denkt; zie je wel, het lukt me toch niet, laat maar weer zitten. Maar nee. Als je een foutje maakt hoeft dit niets te betekenen! Niemand is perfect. Je moet ook ruimte maken voor zulke foutjes. Dus als je de verleiding even niet kan weerstaan en je een hele pizza naar binnen werkt, jammer dan maar begin de volgende dag gewoon weer opnieuw.

Dit was m weer! Ik ben heeel benieuwd of jullie zelf goede voornemens hebben. Laat het me weten in de reacties!

 

Liefs Lobke

6 thoughts on “How to keep up the good work

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s