Heey iedereen,

It’s been a while maar weer een nieuw artikel! In dit artikel wil mijn nieuwe grootste hobby bespreken…. Bullet Journaling. Ik heb dit al eens vaker genoemd namelijk in My Christmas Wishlist. Ik heb voor sinterklaas een Bullet Journal gekregen en sinds het nieuwe jaar ben ik erin begonnen. Ik moest er even aan wennen om alles bij te houden, maar toen februari eenmaal begon had ik het helemaal door! Ik wil jullie graag laten welke spulletjes ik allemaal gebruik!

We beginnen even bij het begin; Wat is Bullet Journaling?

Een Bullet Journal is eigenlijk een soort boek/schrift met allemaal puntjes. Op de pagina’s van het Bullet Journal kan je je helemaal gaan uitleven. Vaak wordt het gebruikt als een soort planner, een tracker en een notitie boek. Je kan er van alles in bijhouden. Bijvoorbeeld of je genoeg slaapt, welke dagen je allemaal hebt gesport, of je genoeg water hebt gedronken etc. Niets is fout en alles mag.
Voor wie is een Bullet journal?
-Voor mensen die overal lijstjes rond laten slingeren.
-Voor mensen die van pen en papier houden.
-Voor mensen die doelen stellen en hun voortgang bijhouden.
-Voor mensen die gewoonten bijhouden in een logboek.
-Voor mensen met een plan.
-Voor iedereen die een plan zou willen hebben of meer orde in hun leven willen.
-Voor iedereen die een dagboek of agenda bij zou willen houden

Klinkt leuk toch? Vond ik dus ook.

IMG_6591

Nou dit is tie dan. Dit is mijn Bullet Journal. Ik vind hem super gaaf! Alleen die buitenkant al. Al wil je ook deze Bullet Journal kopen klik dan hier.

Voor alle lijntjes die ik zet en alle dingen die ik opschrijf gebruik ik deze fineliners.

img_65962.jpg

Eerlijk gezegd verwachtte ik niet al the veel van deze fineliners. Ik had op internet al wat reviews gelezen en daar stond dat ze snel op waren en dat ze helemaal niet zo fijn waren, maar aangezien mijn kleine setje stabilo fineliners hun beste tijd wel hadden gehad (en ik stabilo nou niet het fijnste merk vond om mee te werken) gaf ik deze fineliners een kans. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Ze schrijven zoooo ontzettend fijn! En niet alleen dat, omdat de punt 0,8 mm is is hij wat dikker dan een ”normale” fineliner, die zo’n 0,4 tot 0,5 mm zijn. Maar juist omdat tie ietsjes dikker is, schrijft tie enorm makkelijk en fijn! Nog een pluspunt aan deze fineliners zijn dat ze niet doordrukken op het papier. Het papier van mijn Bullet Journal is redelijk dun en kwetsbaar dus was ik bang dat deze fineliners (net als de stabilo fineliners) enorm zouden doordrukken maar ook dat is totaal niet het geval! Ik ben echt een super grote fan van deze dingen! Ik heb ze gekocht bij een hobby winkel voor 20,00 maar als je ze online wilt bestellen kan dat hier.

 

 

 

Dit zijn serieus geweldige potloden. Ik heb ze ooit bij de Action gekocht voor 2 euro ofzo maar je kan ze ook bij Bol.com bestellen. Dan betaal je wel 5 keer zo veel dus al wil je de potloden, raad ik je aan om eens goed bij de Action rond te gaan neuzen. Maar nu terug naar de potloden. Ik moet toegeven; de punt breekt vaak af maar als je een potlood eenamal ”goed” hebt geslepen, blijft tie het wel lang goed doen. Het zijn natuurlijk geen potlooden van 10 euro. Tenminste, als je ze bij de Action koopt.

 

Voor de rest heb ik nog wat standaard spul; een gewoon grijs potlood om te schetsen, een gum, een paar extra zwarte fineliners en een geodriehoek. Voor die standaard spulletjes maakt het denk ik niet heel veel uit wat voor soort je gebruikt.

Al de andere dingetjes die ik gebruik (Washi-tape, stickers etc.) Zie je wel in een van mijn volgende posts. Ik denk namelijk dat ik wel vaker wil gaan bloggen over wat er allemaal IN mijn Bullet Journal gebeurt en wat voor pagina’s ik bij houd. Kort om; ik houd jullie op de hoogte!

 

Liefs Lobke

 

Wat voor materialen gebruiken jullie voor een (Bullet) Journal? 

8 thoughts on “My Bullet Journal Supplies

  1. Leuke geschreven!! Ik zelf ben ook net begonnen met een journal, dus vind het leuk om die van andere te zien. De omslag van je journal ziet er echt gaaf uit 😄

    Liked by 1 persoon

  2. Super leuk artikel! Ik gebruik mijn bulletjournal voor jaarlijkse dingen zoals doelen, netflix series, boeken die ik nog wil lezen, etc. Ik heb het ook geprobeerd als agenda maar dat werkte niet echt voor mij.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s